Rýchly koláč, len tak „skoro od oka...“

Autor: Anna Čunderlíková | 29.3.2011 o 11:35 | (upravené 6.5.2011 o 7:17) Karma článku: 6,60 | Prečítané:  1681x

Nechcem byť za chytrú a už vôbec nie za aktuálnu, lebo receptov je na blogoch a na internete vôbec ako maku. Ale predsa, chcem sa o jeden podeliť. Niekto týmto receptom hovorí: „hrnčekové,“, iní „recepty lenivej kuchárky,“ moja stará mama im zvykla hovoriť „ recepty od oka,“ nič nevážila, nič nemerala. Ja pre každý prípad tie mierky uvedie. Že na čo? No predsa na makový koláč. Ide o veľmi rýchly, dobrý a chutný koláč.

Suroviny: 3 vajcia 2 hrnčeky kryštálový cukor 1 hrnček nemletý mak 2 hrnčeky polohrubá múka 1 hrnček olej 1 balíček prášku do pečiva 1 až 1,5 hrnčeka mlieka (podľa potreby), aby sa vytvorilo riedke cesto. Vylejeme na vymastený, strúhankou vysypaný plech alebo použijem papier na pečenie, prípadne fóliu na pečenie. Pečieme: v horúcovzdušnej rúre 180 °C, 25 minút Vychladnutý povrch koláča natrieme lekvárom, najlepšie ríbezľoým a navrch dáme čokoládovú polevu. Prajem dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Stálicou maďarskej politiky na Slovensku je Béla Bugár

Maďarskú menšinu na Slovensku reprezentujú v podstate od roku 1989 tie isté tváre.

KOMENTÁRE

Vyčerpá sa s Ficom III Bugárov kredit?

Most-Híd je taký baleťák na hrane.

TECH

Lysohlávky pomohli pacientom s rakovinou

Látka dokázala odhaliť pacientom nový zmysel života.


Už ste čítali?