Orechová torta.

Autor: Anna Čunderlíková | 29.4.2011 o 12:50 | (upravené 6.5.2011 o 7:15) Karma článku: 7,54 | Prečítané:  2386x

Každý z nás má zaručene dobrý recept. Aj ten môj, ja ho určite považujem za jeden z najlepších. Orechová torta je súčasťou každej našej rodinnej oslavy. Pečieme ju už tretiu generáciu. Piekla ju babička z Moravy, jej dcéra, teda manželova mama a teraz ju s láskou pečiem ja. Dúfam, že nie ste po sviatkoch „presladení" a že dostane na ňu chuť aj vy.

Ilustračné fotoIlustračné foto

Postup:

9 žĺtkov a jedno celé vajce a 300 g cukor vymiešame do peny. Potom pridáme sneh z 9 bielkov, 4 kávové lyžičky strúhanky, 300 g mleté orechy a asi 1/4 kávovej lyžičky prášok do pečiva. Zľahka zmiešame a vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy.

Pečieme: v horúco-vzdušnej rúre 1 hodiny, pri 150 stupňoch.

Plnka:

4 žĺtky, 4 polievkové lyžice práškový cukor, 1 malá lyžička hladkej múky, 1/2 dl silnej čiernej kávy - šľaháme nad parou na hustú kašu. Odstavíme a za tepla sa pridáme 250 g maslo, dobre vymiešame, necháme postáť kým plnka stuhne, znovu vymiešame a potom korpus plníme. Korpus si spravidla upečiem deň vopred a pred plnením cesto pokropím rumom (umom).

Na vrch dávam čokoládovú polevu, mandle, orechy, podla chuti a boky posypem posekanými orechami.

Naozaj výborná !

Želám dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?