Srbské čufty (Recep pre 4 osoby)
Potrebujeme: 400 g hovädzieho mäsa, 400 g bravčového mäsa, 400 g cibule 2 vajcia, 2 menšie krajce chleba alebo 1 rožok, 1 PL strúhanky, 500 g paradajok, 1PL masla, 1KL mletej červenej papriky, 150 ml oleja.
Postup:
1)
Jednu posekanú cibuľu opražíme na 2 PL oleja.
2)
Pridáme pomleté mäso a dusíme asi 5 minút. Odložíme z ohňa osolíme, okoreníme.
3)
Pridáme v mlieku namočený chlieb alebo rožok a vajcia. Všetko dobre spolu zmiešame a vytvárame guľky o priemere asi 2,5 cm, ktoré obalíme v strúhanke.
4)
Zvyšnú cibuľu pokrájame na plátky, opražíme na oleji, opaprikujeme a osolíme. Opraženú cibuľu dáme do zapekacej misy, na ňu uložíme mäsové guľky a pridáme 1 PL masla. Na vrch rozložíme plátky paradajok. Zapekacú nádobu dáme do predhriatej rúry a pri teplote 170 stupňou Celzia pečieme v horúcovzdušnej rúre asi 1 hodinu.
Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou.
Želám dobrú chuť!