Pizza po domácky

Autor: Anna Čunderlíková | 20.7.2011 o 14:40 | Karma článku: 6,11 | Prečítané:  1080x

Možno si poviete, že receptov na pizzu je na mraky a máte pravdu. S čím teda prichádzam? No predsa so svoju osobnou skúsenosťou, s mojou po domácky vyrobenou pizzou. Vyskúšala som viaceré cestá, krehké pizzové, chlebové cesto, s kváskom i bez kvásku. Toto cesto sa mi páči najviac. Ja osobne mám rada, keď cesto nie je až tak tenké a vysušené. No posúďte sami.

Niekto si tiež môže povedať, „načo sa trápiť," veď dnes dostaneme pizzu predpečenú a zmrazenú, potom ju stačí rozmraziť. Ibaže to nie je podľa mňa „ono." Výhodou po domácky pripravenej pizzi je, že si ingrediencie vyberá podľa vlastnej chuti, dá sa pripraviť „narýchlo" a použiť to „ čo špajza dá." Osobitná príprava nie je zvlášť potrebná. Dnešné búrkové predpoludnie bol ten vhodný čas, do obchodu sa veľmi nedalo a tak som išla podľa hesla „ urob, čo špajza dá."

Príprave som venovala svoj čas, pripravovala som ju, ako inak s láskou. Ostatné teda "dala špajza."

Pizza po domácky

Na cesto potrebujeme:

400 g polohrubej múky
250 ml vlažnej vody
20 g čerstvého droždia
6 PL oleja
1 PL cukru
1,5 ČL soli

Postup:

1.

Múku preosejte do misy, pridáme 4 PL oleja, soľ, kvások a podľa potreby vodu. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Po vykysnuti ešte raz premiesime a vložíme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie.

2.

Cesto vytlačíme po obvode formy tak, aby vytvorilo zvýšený okraj. Potom ho potrieme olejom ( 1PL) a kečupom (3 PL),  ďalšie ingrediencie pridávame podľa chuti.

3.

Ja som ju obložila sardelovými rezmi (1 konzerva), na rezance nakrájanou salámou (150 g), tromi na mesiačiky nakrájanými paradajkami a posypala nastrúhaným syrom (150g)

4.

Osolila som ju, okorenila, posypala tymiánom a postrúhaným syrom (150g) Pizzu som nechala ešte trochu podkysnúť a pokvapkala som ju olejom a dala piecť.

5.

Piekla som ju vo vyhriatej horúcovzdušnej rúre: 30 minút, pri teplote 160 stupňov Celzia.

Podávala som ju ešte horúcu. Škoda sa nedá prenieť aj lahodná vôňa.

Aj vy máte  svôj osvedčený recept na pizzu? Podeľte sa oň  s nami!

 

Želám dobrú chuť!

Pizza1.jpg

Výborne rozvoniavala

Pizza2.jpg

Rozvoniavala, ale najmä  výborne chutila.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Na jar minister práce Ján Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín v odvetviach, v ktorých to bude potrebné.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy pre SME a The Slovak Spectator ukázali top obchody, pri ktorých radili.

ŠPORT

Za Slovanom stále cítiť pachuť vytunelovaných harvardov

Medzi majiteľmi je dodnes firma zapletená do tunelovania harvardských fondov.


Už ste čítali?