Cukina na smotane.

Autor: Anna Čunderlíková | 28.8.2011 o 7:24 | Karma článku: 6,45 | Prečítané:  1165x

Cukina grilovaná, dusená, na motane, s cestovinou, so zemiakmi, vyprážaná v cestíčku, v trojobale, pečená plnená mäsom... Nech je pripravená na akýkoľvek spôsob vždy má jedno spoločné, že je to všestranná a veľmi chutná zelenina. Ja som ju pripravila tento týždeň po druhý raz, tentoraz s cestovinou a na smotane.

Čo potrebujeme?

1 väčšiu cukinu, 2 cibule, 3 stručky cesnaku, 3 PL oleja, 1/2 litra smotany na varenie, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 1/2 KL rasci, 1 KL červenej mletej pariky, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 2 KL vegety, zelenú peržlenovú vňať a 400 g cestoviny (ja som použila kolienka).

 

Postup.

Cukinu očistíme, nakrájame na kocky.

11_Cukina.jpg

Zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita, pridáme nasekaný cesnak, korenie, mletú červenú papriku

22_Cukina.jpg

Chvíľu podusíme, pridáme cukinu, 1 bobkový list a všetko podusíme do mäkka. Cukina sa pustí dostok šťavy a preto nie je potrebné podlievať.

33_Cukina.jpg44_Cukina.jpg

Keď je cukina mäkká, pridáme vegetu, smotanu a múku, rozmiešanú v troche vody a chvíľu povaríme.

55_Cukina.jpg

Medzičasom si uvaríme cestovinu, pridáme cukinu, petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.

 

66_Cukina.jpg

Obed je hotový, môžeme servírovať.

 

Dobrú chuť!

 

 


Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Na jar minister práce Ján Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín v odvetviach, v ktorých to bude potrebné.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy pre SME a The Slovak Spectator ukázali top obchody, pri ktorých radili.

ŠPORT

Za Slovanom stále cítiť pachuť vytunelovaných harvardov

Medzi majiteľmi je dodnes firma zapletená do tunelovania harvardských fondov.


Už ste čítali?