Utopenci - pochúťka k pivu.

Autor: Anna Čunderlíková | 5.10.2011 o 12:30 | Karma článku: 5,69 | Prečítané:  962x

Učite budete so mnou súhlasiť, že utopenci sú obľúbenou pochúťkou českej studenej kuchyne. Často sú podávané k pivu. Predpokladám, že nechýbajú na žiadnom "správnom" pivnom stretnutí. Ja osobne dávam prednosť tým doma pripraveným, a nemusia byť, ani k pivu. Receptov je viac, ibaže „každý kuchár ma svoju chuť.“

Základný recept má niekoľko variácii. Niekto okrem cibule, pridáva i cesnak, prípadne zeleninu, ako čerstvú zelenú alebo červenú papriku, feferóny, kapustu, či zeleninu nakladanú v sladko-kyslom náleve. Aj ďalšie ingrediencie sa líšia podľa chuti. Niekto dochucuje horčicou, kečupom, worcesterovou omáčkou alebo sójovou omáčkou. Niekto ich nakladá na 5-7 dní, iní radšej použijú recept so skrátenou dobou naloženia. A tu je ten môj, možno sa zapáči aj vám.

Čo potrebujeme?

1 kg špekačky

6 veľkých cibulí

8 lyžíc octu

8 lyžíc oleja

8 lyžíc plnotučnej horčice

8 lyžíc worcesterovej omáčky

16 lyžíc vody

1 lyžička soli

Postup:

Zmiešame vodu, ocot, olej, horčicu, worchestrovú omáčku, soľ a necháme prejsť varom. Medzičasom si špekačky nakrájame na kolieska alebo ich prekrojíme na polovicu, prípadne ich necháme v celku. Ja som každú špekačku prekrojila podĺžne, na polovicu. Na dno misky nakrájame kolieska cibule, poukladáme špekačky, opäť cibuľu a zalejeme vychladnutým pripraveným nálevom. Misku uzavreme a špekačky necháme v chladničke odležať cca 5 - 6 dní.

Dobrú chuť !

Utopenci_servirovanie1_zmensene.jpg

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Súd rozhodol proti Mayovej. Brexit musí schváliť parlament

Odchod Británie z Európskej únie musí odsúhlasiť parlament.

DOMOV

Gašpar podporil konšpirácie, vyvolal pochybnosti o šéfovi polície

Podpis pod vyhlásením by mal Gašpar podľa Kisku vysvetliť.

DOMOV

Lietadlá stáli milióny, no ministri lietajú linkami

Kaliňák hovorí, že každý má slobodný výber, ako bude cestovať.


Už ste čítali?