Ovsené vločky na dva spôsoby

Autor: Anna Čunderlíková | 20.10.2011 o 14:22 | Karma článku: 6,85 | Prečítané:  1204x

Ako iste všetci vieme ovsené vločky sú výdatným zdrojom bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Ovsené vločky sú priam predurčené na racionálne stravovanie. Osobitne sa hodia pri dodrživaní redukčnej diety, dokážu zasýtiť na dlhú dobu a energiu uvoľňujú postupne. Priznám sa, že ovsené vločky som zaraďovala do jedálneho lístka, len na studeno, s jogurtom. Včera som v rozhlase zachytila recept na polievku z ovsených vločiek. Zo začiatku som receptu veľmi nedôverovala , ale čo keď... Zároveň som si spomenula na zabudný recept na fašírky z osvených vločiek, ktoré mi dala moja priateľka Evka.

Polievka z ovsených vločiek

Potrebujeme: 5 PL ovsených vločiek, 3 PL masla, 1 kocka masoxu, 1 KL vegety, 2-3 zemiaky a petržlenovú vňať.

Postup: vločky opražíme na masle, zalejeme 2 litrami vody, pridáme masox a nechame povariť, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké pridáme vegetu a posekanú petržlenovú vňať.

Fašírky z ovsených vločiek

Potrebujeme: 3 stredne veľké zemiaky, 6 PL ovsených vločiek, 1 krabičku sardinky v oleji, 1 vajce, 1/2 KL vegety, 1/4 KL mleté čierne korenie a petržlenovú vňať. Na obaľovanie potrebujeme múku, 2 vajcia, strúhanku a olej na vypraženie.

Postup: ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť, zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, pretlačíme alebo nastúhame na strúhadle. Pridáme vločky, vajce, sardinky aj s olejom, vegetu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame a necháme asi 20 minút postáť. Potom tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v trojobale a vypražíme v oleji. Podávať ich môžeme teplé, ale dobré sú aj na studeno. Servírujeme ich so zeleninovou oblohou, prípadne s tatarskou omáčkou a varenými zemiakmi.

11_polievka.jpg

Vynikajúca polievka...

22_fasirky.jpg

Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Zemiaky

pretlačíme alebo nastrúhame

 

33_fasirky.jpg

Pridáme všetky ingrediencie uvedené v recepte a masu dobre premiešame,

necháme 20 minút postáť a  formujeme fašírky

44_fasirky.JPG

Obalíme v trojobale, zo zvyšného vajíčka a trúhanky si  urobíme

poslednú, ale už len falošnú fašírku

55_fasirky.jpg

Dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KULTÚRA

Pixar nikdy nedobehneme, ale máme iné prednosti, hovorí autorka Lichožrútov

Drž sa ľudí, ale drž sa od nich ďalej! Pravidlo jeden pre ponožkožrúta.

ŠPORT

Predviedol sólo od polovice ihriska. Weiss strelil v Katare krásny gól

Slovenský reprezentant strelil svoj desiaty gól v prebiehajúcej sezóne a patrí k najlepším kanonierom súťaže.

KOMENTÁRE

Ktorý Boh mohol toto dopustiť? (Píše Michal Havran)

Súčasná politická teológia opustila aristokratické predstavy o politickom mesiášovi.


Už ste čítali?