Ovsené vločky na dva spôsoby

Autor: Anna Čunderlíková | 20.10.2011 o 14:22 | Karma článku: 6,85 | Prečítané:  1197x

Ako iste všetci vieme ovsené vločky sú výdatným zdrojom bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Ovsené vločky sú priam predurčené na racionálne stravovanie. Osobitne sa hodia pri dodrživaní redukčnej diety, dokážu zasýtiť na dlhú dobu a energiu uvoľňujú postupne. Priznám sa, že ovsené vločky som zaraďovala do jedálneho lístka, len na studeno, s jogurtom. Včera som v rozhlase zachytila recept na polievku z ovsených vločiek. Zo začiatku som receptu veľmi nedôverovala , ale čo keď... Zároveň som si spomenula na zabudný recept na fašírky z osvených vločiek, ktoré mi dala moja priateľka Evka.

Polievka z ovsených vločiek

Potrebujeme: 5 PL ovsených vločiek, 3 PL masla, 1 kocka masoxu, 1 KL vegety, 2-3 zemiaky a petržlenovú vňať.

Postup: vločky opražíme na masle, zalejeme 2 litrami vody, pridáme masox a nechame povariť, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké pridáme vegetu a posekanú petržlenovú vňať.

Fašírky z ovsených vločiek

Potrebujeme: 3 stredne veľké zemiaky, 6 PL ovsených vločiek, 1 krabičku sardinky v oleji, 1 vajce, 1/2 KL vegety, 1/4 KL mleté čierne korenie a petržlenovú vňať. Na obaľovanie potrebujeme múku, 2 vajcia, strúhanku a olej na vypraženie.

Postup: ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť, zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, pretlačíme alebo nastúhame na strúhadle. Pridáme vločky, vajce, sardinky aj s olejom, vegetu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame a necháme asi 20 minút postáť. Potom tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v trojobale a vypražíme v oleji. Podávať ich môžeme teplé, ale dobré sú aj na studeno. Servírujeme ich so zeleninovou oblohou, prípadne s tatarskou omáčkou a varenými zemiakmi.

11_polievka.jpg

Vynikajúca polievka...

22_fasirky.jpg

Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Zemiaky

pretlačíme alebo nastrúhame

 

33_fasirky.jpg

Pridáme všetky ingrediencie uvedené v recepte a masu dobre premiešame,

necháme 20 minút postáť a  formujeme fašírky

44_fasirky.JPG

Obalíme v trojobale, zo zvyšného vajíčka a trúhanky si  urobíme

poslednú, ale už len falošnú fašírku

55_fasirky.jpg

Dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?