reklama

Ovsené vločky na dva spôsoby

Ako iste všetci vieme ovsené vločky sú výdatným zdrojom bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Ovsené vločky sú priam predurčené na racionálne stravovanie. Osobitne sa hodia pri dodrživaní redukčnej diety, dokážu zasýtiť na dlhú dobu a energiu uvoľňujú postupne. Priznám sa, že ovsené vločky som zaraďovala do jedálneho lístka, len na studeno, s jogurtom. Včera som v rozhlase zachytila recept na polievku z ovsených vločiek. Zo začiatku som receptu veľmi nedôverovala , ale čo keď... Zároveň som si spomenula na zabudný recept na fašírky z osvených vločiek, ktoré mi dala moja priateľka Evka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Polievka z ovsených vločiek

Potrebujeme: 5 PL ovsených vločiek, 3 PL masla, 1 kocka masoxu, 1 KL vegety, 2-3 zemiaky a petržlenovú vňať.

Postup: vločky opražíme na masle, zalejeme 2 litrami vody, pridáme masox a nechame povariť, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké pridáme vegetu a posekanú petržlenovú vňať.

Fašírky z ovsených vločiek

Potrebujeme: 3 stredne veľké zemiaky, 6 PL ovsených vločiek, 1 krabičku sardinky v oleji, 1 vajce, 1/2 KL vegety, 1/4 KL mleté čierne korenie a petržlenovú vňať. Na obaľovanie potrebujeme múku, 2 vajcia, strúhanku a olej na vypraženie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup: ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť, zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, pretlačíme alebo nastúhame na strúhadle. Pridáme vločky, vajce, sardinky aj s olejom, vegetu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame a necháme asi 20 minút postáť. Potom tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v trojobale a vypražíme v oleji. Podávať ich môžeme teplé, ale dobré sú aj na studeno. Servírujeme ich so zeleninovou oblohou, prípadne s tatarskou omáčkou a varenými zemiakmi.

Obrázok blogu

Vynikajúca polievka...

Obrázok blogu

Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Zemiaky

pretlačíme alebo nastrúhame

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Pridáme všetky ingrediencie uvedené v recepte a masu dobre premiešame,

necháme 20 minút postáť a formujeme fašírky

Obrázok blogu

Obalíme v trojobale, zo zvyšného vajíčka a trúhanky si urobíme

poslednú, ale už len falošnú fašírku

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Anna Čunderlíková

Anna Čunderlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  433
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Všetko, čo robím, robím s láskou. Mojim mottom je citát:" Tolerancia nespočíva v tom, že zdieľame názor niekoho iného, ale v tom, že poskytneme druhému právo mať iný názor."Viktor Frankl Zoznam autorových rubrík:  CESTUJEM - SPOZNÁVAMPRÍBEHY ZO ŽIVOTAMALÁ RADA- VEĽKÝ OSOHÚSMEV, PROSÍM...RECEPTYSPOZNÁVAJ SÁM SEBA...KNIHA, KTORÁ MA DOSTALANA SLOVÍČKO, PROSÍM...ČO MI ŽIVOT DAL...ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝLRODIČOVSTVO

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu