Výborná mäsová roláda

Autor: Anna Čunderlíková | 21.11.2011 o 9:04 | Karma článku: 10,88 | Prečítané:  6049x

Každé, čo i len  trochu významnejšie menu začína predjedlom. Úlohou predjedla je prebudiť naše chuťové bunky. Keď niečo dobre vonia povieme si „mňam." No nielen vôňa, ale i farba a chuť prejedla by mali vyburcovať náš hlad, ibaže nie nás celkom nasýtiť. Môj slávnostný víkendový obed bol tak trochu tradičný. Polievka pozostávala z mäsového vývaru s pečeňovými knedličkami a s rezancami. Vyprážaný rezeň (v troj-obale ) a zemiakový šalát, tiež klasika. A ako dezert maková a tvarohová štrúdľa. Čo som robila tak trochu netradične bolo práve predjedlo. Výborná mäsová roláda patrí do zoznamu rodinných receptov s názvom „Mňamky našej mamky..."

Čo potrebujeme na mäsovú roládu?

6 väčších rezňov (kuracie alebo bravčové), 200 g oravskej slaniny, 200 g strúhaný syr eidam, 8 PL konzervovaného hrášku, 1 ks hrubostennej červenej papriky-kapia, 1 ks hrubostennej zelenej papriky, 2 vajíčka, viazanička petržlenovej vňati, mleté čierne korenie a soľ.

Postup:

Umyté rezne vyklepeme na tenké pláty, osolíme, okoreníme. Do formy si pripravíme papier na pečenie, ktorý vyložíme tenkými plátkami oravskej slaniny, na ne uložíme vyklepané rezne tak, aby s časti presahovali okraj formy. Na rezne rozložíme plnku a zakryjeme mäsom a plátkami oravskej slaniny, ktoré presahovali z formy a dobre utesníme. Ja som mala malé formy preto som použila dve. Pečieme v horúcovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia, po dobu 40 minút.

Plnka: do misy si nastrúhame syr, pridáme na drobno nakrájanú kapiu, zelenú papriku, pridáme dobre odkvaplaný hrášok, 2 celé vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme 2 - 4 KL strúhanky.

Upečenú rolku necháme vychladnúť a nakrájame. Podávame s pečivom, ako studené predjedlo. Prípadne, ako výdatnejšie raňajky.

A čo povedať na záver?

Dobrú chuť!

 

1_rolada.jpg

Suviny dobre spojí syr a vajíčka

 

2_rolada.jpg

Čím sú rezne väčšie, tým lepšie sa potom prekryje plnka

3_rolada.jpg

Hrášok necháme dobre odkvapkať a podľa potreby plnku zahustíme 2-4 KL

strúhanky

4_rolada.jpg

Pečime pri telote 170 stupňov Celzia po dobu 40 minút

5_rolada.jpg

Necháme dobre vychladnúť a krájame.

6_rolada.jpg

Pripravené na servírovanie...

Chutí výborne!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Stálicou maďarskej politiky na Slovensku je Béla Bugár

Maďarskú menšinu na Slovensku reprezentujú v podstate od roku 1989 tie isté tváre.

KOMENTÁRE

Vyčerpá sa s Ficom III Bugárov kredit?

Most-Híd je taký baleťák na hrane.

TECH

Lysohlávky pomohli pacientom s rakovinou

Látka dokázala odhaliť pacientom nový zmysel života.


Už ste čítali?