Výborná mäsová roláda

Autor: Anna Čunderlíková | 21.11.2011 o 9:04 | Karma článku: 10,88 | Prečítané:  6289x

Každé, čo i len  trochu významnejšie menu začína predjedlom. Úlohou predjedla je prebudiť naše chuťové bunky. Keď niečo dobre vonia povieme si „mňam." No nielen vôňa, ale i farba a chuť prejedla by mali vyburcovať náš hlad, ibaže nie nás celkom nasýtiť. Môj slávnostný víkendový obed bol tak trochu tradičný. Polievka pozostávala z mäsového vývaru s pečeňovými knedličkami a s rezancami. Vyprážaný rezeň (v troj-obale ) a zemiakový šalát, tiež klasika. A ako dezert maková a tvarohová štrúdľa. Čo som robila tak trochu netradične bolo práve predjedlo. Výborná mäsová roláda patrí do zoznamu rodinných receptov s názvom „Mňamky našej mamky..."

Čo potrebujeme na mäsovú roládu?

6 väčších rezňov (kuracie alebo bravčové), 200 g oravskej slaniny, 200 g strúhaný syr eidam, 8 PL konzervovaného hrášku, 1 ks hrubostennej červenej papriky-kapia, 1 ks hrubostennej zelenej papriky, 2 vajíčka, viazanička petržlenovej vňati, mleté čierne korenie a soľ.

Postup:

Umyté rezne vyklepeme na tenké pláty, osolíme, okoreníme. Do formy si pripravíme papier na pečenie, ktorý vyložíme tenkými plátkami oravskej slaniny, na ne uložíme vyklepané rezne tak, aby s časti presahovali okraj formy. Na rezne rozložíme plnku a zakryjeme mäsom a plátkami oravskej slaniny, ktoré presahovali z formy a dobre utesníme. Ja som mala malé formy preto som použila dve. Pečieme v horúcovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia, po dobu 40 minút.

Plnka: do misy si nastrúhame syr, pridáme na drobno nakrájanú kapiu, zelenú papriku, pridáme dobre odkvaplaný hrášok, 2 celé vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme 2 - 4 KL strúhanky.

Upečenú rolku necháme vychladnúť a nakrájame. Podávame s pečivom, ako studené predjedlo. Prípadne, ako výdatnejšie raňajky.

A čo povedať na záver?

Dobrú chuť!

 

1_rolada.jpg

Suviny dobre spojí syr a vajíčka

 

2_rolada.jpg

Čím sú rezne väčšie, tým lepšie sa potom prekryje plnka

3_rolada.jpg

Hrášok necháme dobre odkvapkať a podľa potreby plnku zahustíme 2-4 KL

strúhanky

4_rolada.jpg

Pečime pri telote 170 stupňov Celzia po dobu 40 minút

5_rolada.jpg

Necháme dobre vychladnúť a krájame.

6_rolada.jpg

Pripravené na servírovanie...

Chutí výborne!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Súd rozhodol proti Mayovej. Brexit musí schváliť parlament

Odchod Británie z Európskej únie musí odsúhlasiť parlament.

DOMOV

Gašpar podporil konšpirácie, vyvolal pochybnosti o šéfovi polície

Podpis pod vyhlásením by mal Gašpar podľa Kisku vysvetliť.

DOMOV

Lietadlá stáli milióny, no ministri lietajú linkami

Kaliňák hovorí, že každý má slobodný výber, ako bude cestovať.


Už ste čítali?