Drobné slané pečivo

Autor: Anna Čunderlíková | 3.12.2011 o 10:20 | Karma článku: 9,84 | Prečítané:  4491x

Receptov na slané pečivo je určite veľa. Ale ako sa hovorí „každý vták si chváli svoje perie," tak aj ja sa pochválim tým svojim - drobným slaným pečivom. Pečivo pripravujem veľmi rada, nie je náročné na prípravu a chutí výborné. A čo je ešte dôležité? Predsa, že sa zavďačím takmer každému. Mám radosť z toho, ako pečivo mizne a mizne...

Syrové pagáčiky

Potrebujeme: 250 g masla, 3 kocky syrokrém alebo Lunex, 1 kyslá smotana, 300 g hladkej múky, 1 KL soľ. Vypracujeme cesto, preložíme ako lístkové a necháme v chladničke odležať do druhé dňa.

Postup: rozvaľkáme na hrúbku 1cm, vykrajujeme malé pagáčiky, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme lúpanými mandľami, prípadne vlašskými orechami. Pečieme v horúcovzdušnej rúre 15 minút pri teplote 170 º C.

 

1Syrove-pagaciky.jpg

Drobné pečivo s vínom

Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 250 g Palmarín, 1 KL soli, 6 PL bieleho vína.

Postup: všetko spolu vymiešame na hladké cesto a necháme v chladničke odležať do druhé dňa. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrajujeme rôzne tvary,  ktoré potrieme rošľahaným vajíčkom a ozdobíme lúpanými mandľami. Pečieme v horúcovzdušnej rúre 15 minút pri teplote 170 º C.

 

2Vinove_pecivo.jpg

Tyčinky

Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku (Cera), 12 PL studenej vody a 1 KL soli.

Postup: Vypracujeme cesto, tak aby zostávali hrčky tuku. Rozvaľkáme na hrúbku, 0,5 cm, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou, sezamovým zrniečkom, prípadne makom. Pečieme v horúcovzdušnej rúre 15 minút pri teplote 170 º C.

2Tycinky.jpg

 

A teraz už len miznú a miznú...

Dobrú chuť!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Stálicou maďarskej politiky na Slovensku je Béla Bugár

Maďarskú menšinu na Slovensku reprezentujú v podstate od roku 1989 tie isté tváre.

KOMENTÁRE

Vyčerpá sa s Ficom III Bugárov kredit?

Most-Híd je taký baleťák na hrane.

TECH

Lysohlávky pomohli pacientom s rakovinou

Látka dokázala odhaliť pacientom nový zmysel života.


Už ste čítali?