Tvarohové šišky

Autor: Anna Čunderlíková | 5.2.2012 o 10:10 | (upravené 5.2.2012 o 10:19) Karma článku: 6,17 | Prečítané:  1588x

„Fašiangy, Turíce, Veľká noc bude...“ aj tak si môžeme zaspievať. Iste je, že téma „Fašiangy“ je nanajvýš aktuálna. Nepoviem nič nové, len skonštatujem, že Fašiangy sa začali deň po Troch kráľoch a končia sa Popolcovou stredou, ktorej tiež hovoríme „škaredá streda.“ Spomínam si na časy, keď sme sa prekárali, kto budeme mať v tento deň „sviatok.“ K tomu obdobiu však okrem zábavy patria aj tradičné jedlá. Jedným z nich sú šišky. Ja som pravidelne robila tie, z kysnuté cesta. Tento rok som vyskúšala čosi iné a boli výborné, odporúčam.

Tvarohové šišky

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 6 vajec, 500 g tvarohu, 1 prášok do pečiva, 100 g práškový cukor a 1 sáčok vanilínový cukor na obaľovanie a 3-4 dl oleja na vyprážanie.

Postup: preosejeme polohrubú múku, pridáme tvaroch, vajcia a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto, tak, aby sa dalo dobre vyváľať. Vyváľame ho na hrúbku 2 cm a vykrajujeme šišky. Vyprážame v horúcom oleji, z obidvoch strán a dozlatista. Ešte teplé ich posypeme cukrom. Pred servírovaním môžeme dať na vrch šišky lekvár alebo penu s biekov a lekváru.

Ak si urobíme výdatnejšiu polievku máme rýchly a chutný obed. Šišky sú dobré aj na druhý deň, stačí ich ohriať v mikrovlnej rúre.

Dobrú chuť!

Tvarohove_sisky2.jpg

Ak sú vajíčka veľké stačí 5, ja som mala veľké vajíčka musela som pridať

trochu múky, aby sa cesto dalo dobre vyváľať.

Tvarohove_sisky3.jpg

Výsledok bol výborný...

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?