Orechové rezy

Autor: Anna Čunderlíková | 16.2.2012 o 13:14 | Karma článku: 6,17 | Prečítané:  1890x

Orechom sa zvykne hovoriť aj potraviny pre srdce a mozog. Okrem priamej konzumácie sa nám ponúkajú aj vo výborných koláčoch.

Je preukázateľné, že orechy sú skvelou potravou pre naše srdce a mozog. Oceníme ich najmä pri znižovaní cholesterolu. Údajne sú účinnejšie, než olivový olej. Vlašské orechy obsahujú tuky, ktoré označujeme, ako „zdravé tuky." Oceňujeme aj ich obsah minerálnych látok a vitamínov. Pre podporu látkovej výmeny a imunitného systému je dôležitý najmä vitamín B6-pyridoxín. Mastné kyseliny, ktoré obsahujú orechy tvoria prvotný zdroj pre srdce a vďaka lecitínu, fosforu a vitamínu B6 zlepšujú aj duševnú výkonnosť.

 

Podľa odborníkov na výživu pravidelná konzumácia orechov znižuje riziko infarktu myokardu, pomáhajú pri podráždenosti, strese, depresii a pri celkovom vyčerpaní. Čo tak siahnuť po výbornej orechovej maškrte? A potom vybehnúť na bežky...

Orechové rezy

Potrebujeme: 7 vajec, 7 PL práškový cukor (zarovnané), 7 PL mleté orechy (kopcom) 7 PL polohrubej múky (zarovnané ), 1/2 balíčka prášku do pečiva.

Postup: z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne zašľaháme asi po 2 PL cukor, postupne pridávame po 1-2 aj žĺtky. Orechy si osobitne zmiešame s múkou a práškom do pečiva a nakoniec postupne zašľaháme do pripravovaného cesta. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na fóliu na pečenie. Pečieme v horúcovzdušnej rúre 180 o C, cca 20-25 minút.

Plnka

Potrebujeme: 3 vajcia, 3 PL kryštálového cukru, v 2 PL kakaa, 250 g masla, 1 PL práškového cukru.

Postup: vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom pridáme kakao a pokračujeme v šľahaní nad parou až kým sa nevytvorí hustý krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do penista a postupne pridávame varený krém.

Upečený rez rozrežeme na pásy, pokropíme umom a naplníme plnkou. Na vrch môžeme dať plnku a posypať orechami, strúhanou čokoládou, prípadne môžeme rezne poliať čokoládou polevou.

Ja som rezy aj zvrchu natrela krémom a natrúhala  čokoládu, pre druhý raz by som volila bielu čokoládu.

Poznámka:

Ja som týmto spôsobom pripravovala cesto po prvý raz. vždy som najskôr vymiešala žĺtky s cukrom, potom som pridala ostatné suroviny a až nakoniec som zľahka zamiešala sneh z bielkov. No, aj tento opačný spôsob sa vydaril.

Ak sa pre orechové rezy rozhodnete, želám vám dobrú chuť!

 

Orechove_rezy_1.jpg

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Na jar minister práce Ján Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín v odvetviach, v ktorých to bude potrebné.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy pre SME a The Slovak Spectator ukázali top obchody, pri ktorých radili.

ŠPORT

Za Slovanom stále cítiť pachuť vytunelovaných harvardov

Medzi majiteľmi je dodnes firma zapletená do tunelovania harvardských fondov.


Už ste čítali?