Osúch na slano

Autor: Anna Čunderlíková | 16.1.2013 o 11:56 | (upravené 16.1.2013 o 12:09) Karma článku: 10,18 | Prečítané:  2533x

Neviete, čo narýchlo pripraviť?  Ak máte záujem, môžem poradiť. Navrhujem osúch na slano - jednoduchý koláč. Čo k tomu? Kyslú fazuľovú, šošovicovú, hríbovú polievku..., podľa chutí.

Potrebujeme:

Cesto: 400 g polohrubej múky, 20 g čerstvého droždia, 1PL  kryštálového cukru, 250 ml vlažného mlieka, 1 KL soli, 60 g oleja, 1 vajce a tuk na vymastenie plechu.

Plnka: 250 ml kyslej smotany,  250 g tvarohu, 2 PL detskej krupice, soľ, 2 vajcia a podľa chuti kôpor (môže a nemusí byť).

Postup: pripravíme si klasické kysnuté cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Plech potrieme tukom a vyložíme kysnutým cestom. Cesto natrieme plnkou, ktorú sme si urobili zmiešaním kyslej smotany, vajec, tvarohu, detskej krupice, soli a kôpru. Povrch rovnomerne  pokvapkáme olejom, alebo na vrch poukladáme plátky slaniny, prípadne oškvarky. Pečieme vo vyhriatej rúre. Ja pečiem v teplovzdušnej  rúre 25-30  minút, pri teplote 175-180°C.

Jednoduchý, nenáročný  a chutný!

Blog1.jpg

Šup do rúry!

Blog2.jpg

Pri pečení sa vytvoria buliny a prehlbiny.

Upečiené do zlatohneda a voňavé..., nedajte sa odradiť, vyzerá to trochu tmavé,

ale len na fotografii

 

Blog3.jpg

A chutné!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Na jar minister práce Ján Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín v odvetviach, v ktorých to bude potrebné.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy pre SME a The Slovak Spectator ukázali top obchody, pri ktorých radili.

ŠPORT

Za Slovanom stále cítiť pachuť vytunelovaných harvardov

Medzi majiteľmi je dodnes firma zapletená do tunelovania harvardských fondov.


Už ste čítali?