Dankine „božské rezy“

Autor: Anna Čunderlíková | 23.3.2013 o 11:22 | Karma článku: 8,63 | Prečítané:  3196x

Tento recept vytvorila Danka. Šikovne pospájala cesto a krém z viacerých receptov, a vyčarovala naozaj božské rezy. Ja som len tak „ pokukávala a koštovala."  Ak máte čas a chuť vyskúšajte.

Potrebujeme:

Cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, 2 PL mletých orechov, 2 PL kakaa, 2 PL tuzemský um a 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva.

Krém: 750 ml mlieka, 3  pudingové prášky s vanilkovou príchuťou, 200 g práškového cukru, 3 kyslé smotany a 1 a ½ balíčka klasické piškóty, káva a tuzemský rum na namáčanie piškót.

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao,  polohrubú múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a orechy. Všetko dobre zamiešame, nakoniec  pridáme a zľahka zapracujeme sneh zo 6 bielkov. Pečieme vo vyhriatej - teplovzdušnej rúre 170 °C, 20 minút.

Mlieko, cukor a pudingový prášok uvaríme. Do vychladnutého  krému primiešame kyslú smotanu. Cesto necháme vychladnúť a natrime marhuľovým lekárom. Potom nanesieme 1/3 krému, na krém poukladáme piškóty namočené v káve, do ktorej sme pridali tuzemský um. Opäť natrieme zvyškom krému. Povrch ozdobíme  čokoládou polevou. Necháme 1-2 hodiny postáť a nakrájame na rezy.

Chutia výborne - božsky!

Bozke_zezy.JPG

Rezy.JPG

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Stálicou maďarskej politiky na Slovensku je Béla Bugár

Maďarskú menšinu na Slovensku reprezentujú v podstate od roku 1989 tie isté tváre.

KOMENTÁRE

Vyčerpá sa s Ficom III Bugárov kredit?

Most-Híd je taký baleťák na hrane.

TECH

Lysohlávky pomohli pacientom s rakovinou

Látka dokázala odhaliť pacientom nový zmysel života.


Už ste čítali?