Ovocno-krémový pohár

Autor: Anna Čunderlíková | 28.7.2013 o 12:44 | Karma článku: 7,71 | Prečítané:  857x

Z núdze cnosť, meninový týždeň a my  sme bez teplej vody. Našim meninovým koláčom býva krémeš, ale toho riadu...,a navyše k extrémnemu teplu aj teplo od rúry na pečenie. Rozhodli sme sa pre ovocno-krémový pohár...

Potrebujeme:

250 g mäkkého tvarohu, 250 g šľahačkovej smotany, 300 g ovocia – podľa chuti, ja som dala čo som mala po ruke – ananás, 3 žĺtky, 5 PL práškového cukru, 16 ks okrúhlych piškót, čokoládový puding, (r)um na namáčanie piškót a strúhané mandle.

Postup:

žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tvaroh. Medzitým vyšľaháme 125 ml šľahačky a po lyžiciach primiešame do krému. Piškóty namáčame v (r)ume a vyložíme nimi dno pohára (4 na jeden pohár), nasype vrstvu ovocia, krém, čokoládový puding, prípadne zopakujem ešte raz, záleží od veľkosti pohára. Ja som urobila 5 menších pohárov. Prekladanie končíme ovocím a uložíme na 3-4 hodiny do chladu. Potom vyšľaháme ďalších 125 ml šľahačky, nanesieme na ovocie a posypeme strúhanými mandľami (hoblinami). Celkom príjemná zmena, nebol to kremeš, ale chutil výborne.

Pohar3.jpg

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Na jar minister práce Ján Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín v odvetviach, v ktorých to bude potrebné.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy pre SME a The Slovak Spectator ukázali top obchody, pri ktorých radili.

ŠPORT

Za Slovanom stále cítiť pachuť vytunelovaných harvardov

Medzi majiteľmi je dodnes firma zapletená do tunelovania harvardských fondov.


Už ste čítali?