Orechová torta.

Autor: Anna Čunderlíková | 29.4.2011 o 12:50 | (upravené 6.5.2011 o 7:15) Karma článku: 7,54 | Prečítané:  2449x

Každý z nás má zaručene dobrý recept. Aj ten môj, ja ho určite považujem za jeden z najlepších. Orechová torta je súčasťou každej našej rodinnej oslavy. Pečieme ju už tretiu generáciu. Piekla ju babička z Moravy, jej dcéra, teda manželova mama a teraz ju s láskou pečiem ja. Dúfam, že nie ste po sviatkoch „presladení" a že dostane na ňu chuť aj vy.

Ilustračné fotoIlustračné foto

Postup:

9 žĺtkov a jedno celé vajce a 300 g cukor vymiešame do peny. Potom pridáme sneh z 9 bielkov, 4 kávové lyžičky strúhanky, 300 g mleté orechy a asi 1/4 kávovej lyžičky prášok do pečiva. Zľahka zmiešame a vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy.

Pečieme: v horúco-vzdušnej rúre 1 hodiny, pri 150 stupňoch.

Plnka:

4 žĺtky, 4 polievkové lyžice práškový cukor, 1 malá lyžička hladkej múky, 1/2 dl silnej čiernej kávy - šľaháme nad parou na hustú kašu. Odstavíme a za tepla sa pridáme 250 g maslo, dobre vymiešame, necháme postáť kým plnka stuhne, znovu vymiešame a potom korpus plníme. Korpus si spravidla upečiem deň vopred a pred plnením cesto pokropím rumom (umom).

Na vrch dávam čokoládovú polevu, mandle, orechy, podla chuti a boky posypem posekanými orechami.

Naozaj výborná !

Želám dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

Peter Sagan: Superstar made in Slovakia

Začínal na sestrinom bicykli, dnes zarába šesť miliónov ročne.

SVET

Minúta po minúte: Choďte a voľte, vyzval nemecký prezident

Schulz už odovzdal hlas, Merkelová pôjde k urnám poobede.


Už ste čítali?