Výborná štrúdľa

Autor: Anna Čunderlíková | 21.5.2011 o 14:37 | Karma článku: 6,25 | Prečítané:  1657x

Mám rada overené recepty, jedným z nich je „Babičkina štrúdla,“ dostala som ju od kolegyni Eriky. Ja ju pečiem a v receptári ju mám uvedenú pod názvom „Erika štrúdľa.“ Ak máte problém s ťahaním štrúdle recept oceníte, tak ako ja.

Potrebujeme: 30 dkg hladkej múky, 30 dkg polohrubej múky, 1 veľkú lyžica bravčovej masti, 1 veľkú lyžica medu, štipku soli, 2,5 dl vlažnej vody.

Postup: preosiatu múku, masť, med, soľ zmiešame spolu a postupne po troške dolievame vlažnú vodu. Cesto spracujeme tak, aby bolo hladké a oddeľovalo sa od ruky. Rozdelíme ho na dve polovice, ktoré ešte dobre samostatne premiesime. Tieto dve cestá prikryjeme veľkým dobre zohriatým hrncom a položíme naň deku. Necháme 1 hodinu stáť. Potom pomúčime, na to určený obrus alebo väčšiu utieku a vyťahujeme cesto. Hrubé okraje cesta odrežeme, cesto potreme masťou. Plnku môžeme zvoliť podľa chuti: makovo-čerešňovú, makovo-jablkovú alebo tvarohovú. Nakoniec pomocou obrusa alebo utierky štrúdlu zrolujeme a prenesieme na pomastený plech alebo na foliu na pečenie. Povrh potrieme roztopenou bravčovou masťou. Pečieme vo vyhriatej rúre, horúcovzdúšná 160 stupňou Celzia, 25 minút. Vychladnuté nakrájame a posypeme cukrom. Ja som urobila jednu makovo-višňovú a druhú tvarohovú, obidve chutili výborne.

Odporúčam, vynikajúci nedeľný múčnik.


Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Protischránkový register má prvú obeť, vypovedali nájom bratislavskej stanice

Firma má v prenájme pozemky pred stanicou.

ŠPORT

Únava či zmena lyží. Čo malo vplyv na zranenie Velez-Zuzulovej?

Sna o olympijskej medaile sa nevzdáva.

KULTÚRA

V súťaži Anasoft litera zvíťazil príbeh zo súčasnosti Som Paula

Román Som Paula presvedčil porotu túžbou po autentickosti.


Už ste čítali?