Srbské čufty

Autor: Anna Čunderlíková | 1.7.2011 o 9:35 | Karma článku: 6,00 | Prečítané:  896x

Keď sa opýtate návštevníkov bývalej Juhoslávie, čo si predstavujú pod pojmom tejto kuchyne zvyčajne každého napadnú ryby, čevapči, či ražniči. Pravda nejde vždy o typicky juhoslovanskú kuchyňu. Ich recepty sa líšia, tak ako v ďalších iných  krajinách podľa regiónov. V zásade sú odlíšené dve kuchyne: mediteránna v prímorskej oblasti a kontinentálna vo vnútrozemí. Rada sa podelím o recept z tohoročného pobytu pri mori. Chutili...Poteší ma, ak sa zapáčia aj vám.

Srbské čufty (Recep pre 4 osoby)

Potrebujeme: 400 g hovädzieho mäsa, 400 g bravčového mäsa, 400 g cibule 2 vajcia, 2 menšie krajce chleba alebo 1 rožok, 1 PL strúhanky, 500 g paradajok, 1PL masla, 1KL mletej červenej papriky, 150 ml oleja.

 

Postup:

1)

Jednu posekanú cibuľu opražíme na 2 PL oleja.

2)

Pridáme pomleté mäso a dusíme asi 5 minút. Odložíme z ohňa osolíme, okoreníme.

3)

Pridáme v mlieku namočený chlieb alebo rožok a vajcia. Všetko dobre spolu zmiešame a vytvárame guľky o priemere asi 2,5 cm, ktoré obalíme v strúhanke.

4)

Zvyšnú cibuľu pokrájame na plátky, opražíme na oleji, opaprikujeme a osolíme. Opraženú cibuľu dáme do zapekacej misy, na ňu uložíme mäsové guľky a pridáme 1 PL masla. Na vrch rozložíme plátky paradajok. Zapekacú nádobu dáme do predhriatej rúry a pri teplote 170 stupňou Celzia pečieme v horúcovzdušnej rúre asi 1 hodinu.

Podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou.

 

Želám dobrú chuť!

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

ŠPORT

BBC ukázalo ruských chuligánov. Jediným pravidlom je nezabiť

Nie pre každého budú MS len o futbale.

KOMENTÁRE

Čo je populizmus a prečo ho možno budeme potrebovať

Viete, čo je populizmus?

KOMENTÁRE

Sulík sa vyfarbil, ruské noviny ho vytočili

Ruské médiá opisujú údajnú petíciu za vystúpenie Slovenska z EÚ.


Už ste čítali?