Ovsené vločky na dva spôsoby

Autor: Anna Čunderlíková | 20.10.2011 o 14:22 | Karma článku: 6,85 | Prečítané:  1258x

Ako iste všetci vieme ovsené vločky sú výdatným zdrojom bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Ovsené vločky sú priam predurčené na racionálne stravovanie. Osobitne sa hodia pri dodrživaní redukčnej diety, dokážu zasýtiť na dlhú dobu a energiu uvoľňujú postupne. Priznám sa, že ovsené vločky som zaraďovala do jedálneho lístka, len na studeno, s jogurtom. Včera som v rozhlase zachytila recept na polievku z ovsených vločiek. Zo začiatku som receptu veľmi nedôverovala , ale čo keď... Zároveň som si spomenula na zabudný recept na fašírky z osvených vločiek, ktoré mi dala moja priateľka Evka.

Polievka z ovsených vločiek

Potrebujeme: 5 PL ovsených vločiek, 3 PL masla, 1 kocka masoxu, 1 KL vegety, 2-3 zemiaky a petržlenovú vňať.

Postup: vločky opražíme na masle, zalejeme 2 litrami vody, pridáme masox a nechame povariť, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút. Keď sú zemiaky mäkké pridáme vegetu a posekanú petržlenovú vňať.

Fašírky z ovsených vločiek

Potrebujeme: 3 stredne veľké zemiaky, 6 PL ovsených vločiek, 1 krabičku sardinky v oleji, 1 vajce, 1/2 KL vegety, 1/4 KL mleté čierne korenie a petržlenovú vňať. Na obaľovanie potrebujeme múku, 2 vajcia, strúhanku a olej na vypraženie.

Postup: ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť, zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, pretlačíme alebo nastúhame na strúhadle. Pridáme vločky, vajce, sardinky aj s olejom, vegetu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešame a necháme asi 20 minút postáť. Potom tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v trojobale a vypražíme v oleji. Podávať ich môžeme teplé, ale dobré sú aj na studeno. Servírujeme ich so zeleninovou oblohou, prípadne s tatarskou omáčkou a varenými zemiakmi.

11_polievka.jpg

Vynikajúca polievka...

22_fasirky.jpg

Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou a necháme vychladnúť. Zemiaky

pretlačíme alebo nastrúhame

 

33_fasirky.jpg

Pridáme všetky ingrediencie uvedené v recepte a masu dobre premiešame,

necháme 20 minút postáť a  formujeme fašírky

44_fasirky.JPG

Obalíme v trojobale, zo zvyšného vajíčka a trúhanky si  urobíme

poslednú, ale už len falošnú fašírku

55_fasirky.jpg

Dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Účtenky frustrujú podnikateľov, no Babišovi lákajú voličov

Sociálni demokrati o registračných pokladniciach hovoria dve desaťročia. Tému aj tak pustili hnutiu ANO.

ŠPORT

Sagan na MS: má dva tituly, ale raz ho zradil žalúdok

Sagana čakajú ôsme majstrovstvá sveta.


Už ste čítali?