Osúch na slano

Autor: Anna Čunderlíková | 16.1.2013 o 11:56 | (upravené 16.1.2013 o 12:09) Karma článku: 10,18 | Prečítané:  2642x

Neviete, čo narýchlo pripraviť?  Ak máte záujem, môžem poradiť. Navrhujem osúch na slano - jednoduchý koláč. Čo k tomu? Kyslú fazuľovú, šošovicovú, hríbovú polievku..., podľa chutí.

Potrebujeme:

Cesto: 400 g polohrubej múky, 20 g čerstvého droždia, 1PL  kryštálového cukru, 250 ml vlažného mlieka, 1 KL soli, 60 g oleja, 1 vajce a tuk na vymastenie plechu.

Plnka: 250 ml kyslej smotany,  250 g tvarohu, 2 PL detskej krupice, soľ, 2 vajcia a podľa chuti kôpor (môže a nemusí byť).

Postup: pripravíme si klasické kysnuté cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Plech potrieme tukom a vyložíme kysnutým cestom. Cesto natrieme plnkou, ktorú sme si urobili zmiešaním kyslej smotany, vajec, tvarohu, detskej krupice, soli a kôpru. Povrch rovnomerne  pokvapkáme olejom, alebo na vrch poukladáme plátky slaniny, prípadne oškvarky. Pečieme vo vyhriatej rúre. Ja pečiem v teplovzdušnej  rúre 25-30  minút, pri teplote 175-180°C.

Jednoduchý, nenáročný  a chutný!

Blog1.jpg

Šup do rúry!

Blog2.jpg

Pri pečení sa vytvoria buliny a prehlbiny.

Upečiené do zlatohneda a voňavé..., nedajte sa odradiť, vyzerá to trochu tmavé,

ale len na fotografii

 

Blog3.jpg

A chutné!

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kotlebovcom po zrušení môžu siahnuť na majetok, pozrite sa na aký

Kotlebovcom sa po vstupe do banskobystrickej župy začalo dariť, kupovali autá aj domy.


Už ste čítali?