Dankine „božské rezy“

Autor: Anna Čunderlíková | 23.3.2013 o 11:22 | Karma článku: 8,63 | Prečítané:  3312x

Tento recept vytvorila Danka. Šikovne pospájala cesto a krém z viacerých receptov, a vyčarovala naozaj božské rezy. Ja som len tak „ pokukávala a koštovala."  Ak máte čas a chuť vyskúšajte.

Potrebujeme:

Cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, 2 PL mletých orechov, 2 PL kakaa, 2 PL tuzemský um a 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva.

Krém: 750 ml mlieka, 3  pudingové prášky s vanilkovou príchuťou, 200 g práškového cukru, 3 kyslé smotany a 1 a ½ balíčka klasické piškóty, káva a tuzemský rum na namáčanie piškót.

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao,  polohrubú múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a orechy. Všetko dobre zamiešame, nakoniec  pridáme a zľahka zapracujeme sneh zo 6 bielkov. Pečieme vo vyhriatej - teplovzdušnej rúre 170 °C, 20 minút.

Mlieko, cukor a pudingový prášok uvaríme. Do vychladnutého  krému primiešame kyslú smotanu. Cesto necháme vychladnúť a natrime marhuľovým lekárom. Potom nanesieme 1/3 krému, na krém poukladáme piškóty namočené v káve, do ktorej sme pridali tuzemský um. Opäť natrieme zvyškom krému. Povrch ozdobíme  čokoládou polevou. Necháme 1-2 hodiny postáť a nakrájame na rezy.

Chutia výborne - božsky!

Bozke_zezy.JPG

Rezy.JPG

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kotlebovcom po zrušení môžu siahnuť na majetok, pozrite sa na aký

Kotlebovcom sa po vstupe do banskobystrickej župy začalo dariť, kupovali autá aj domy.


Už ste čítali?