Ovocno-krémový pohár

Autor: Anna Čunderlíková | 28.7.2013 o 12:44 | Karma článku: 7,71 | Prečítané:  964x

Z núdze cnosť, meninový týždeň a my  sme bez teplej vody. Našim meninovým koláčom býva krémeš, ale toho riadu...,a navyše k extrémnemu teplu aj teplo od rúry na pečenie. Rozhodli sme sa pre ovocno-krémový pohár...

Potrebujeme:

250 g mäkkého tvarohu, 250 g šľahačkovej smotany, 300 g ovocia – podľa chuti, ja som dala čo som mala po ruke – ananás, 3 žĺtky, 5 PL práškového cukru, 16 ks okrúhlych piškót, čokoládový puding, (r)um na namáčanie piškót a strúhané mandle.

Postup:

žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tvaroh. Medzitým vyšľaháme 125 ml šľahačky a po lyžiciach primiešame do krému. Piškóty namáčame v (r)ume a vyložíme nimi dno pohára (4 na jeden pohár), nasype vrstvu ovocia, krém, čokoládový puding, prípadne zopakujem ešte raz, záleží od veľkosti pohára. Ja som urobila 5 menších pohárov. Prekladanie končíme ovocím a uložíme na 3-4 hodiny do chladu. Potom vyšľaháme ďalších 125 ml šľahačky, nanesieme na ovocie a posypeme strúhanými mandľami (hoblinami). Celkom príjemná zmena, nebol to kremeš, ale chutil výborne.

Pohar3.jpg

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

V Štúrove našli štyri funkčné bomby z druhej svetovej vojny, časť ľudí evakuovali

Odkrytú muníciu si vo štvrtok všimol muž, ktorému ušiel pes.

BRATISLAVA

Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.


Už ste čítali?