Ovocný kysnutý koláč

Autor: Anna Čunderlíková | 12.10.2019 o 12:29 | Karma článku: 4,92 | Prečítané:  1947x

V každej práci v kuchyni, či pečieme alebo varíme, vždy je to tak trochu „podľa seba“ - "podľa mňa". Vkladáme do toho kus seba, s láskou myslíme na tých, pre ktorých jedlo pripravujeme a pečieme. 

Tento koláč je naozaj podľa mňa, trochu som zmenila receptúru a vydaril sa. Ibaže, ako hovorí slovenské príslovie: „Každá líška svoj chvost chváli...“ Tak uvidíme, komu sa bude koláč páčiť.

Potrebujeme: 500 g múky (250 g hladkej+250 g polohrubej), 250 ml mlieka, 100 g bravčovej masti a 4 PL oleja, 70 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, ½ kocky droždia. 500 -700 g ovocia. Ja som dnes dala tmavé  hrozno  Posýpka: maslo, detská krupica, kryštálový cukor.

Postup: Najskôr si z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Dobre premiešame zasypeme hladkou múkou a necháme cca 15 minút kysnúť. Múku si preosejeme, pridávame štipku soli, cukor, žĺtky, bravčovú masť, olej, kvások a postupne pridávame vlažné mlieko. Vypracujeme polotuhé cesto a necháme 45 min. kysnúť. Medzi tým si pripravíme ovocie. Vykysnuté cesto rovnomerne rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, pridáme ovocie (ja som hrozno zľahka posypala škoricovým cukrom) a posypeme pripravenou posýpkou (robím od oka, postupne k maslu, ktoré má izbovú teplotu pridávam detskú krupicu a cukor, musí sa to sypať). Pečieme vo vyhriatej rúre (teplovzdušnej) 175°C asi 25 min.

                Dobrú chuť!

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Komentár Petra Schutza

Úskalia strestestu

Matovič buduje umelú zákopovú líniu, len aby rozoštval hnutie protificovského odporu.

Laššáková nevie vysvetliť vyše pol milióna za galavečer. Dankovi aj Bugárovi sa to zdá priveľa

Viac zaplatili Košice za Jamiroquai, keď boli hlavným mestom kultúry.


Už ste čítali?